PalloTV - SalPa:n ja Taye Taiwon tiet eroavat
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
04.06.2022

SalPa:n ja Taye Taiwon tiet eroavat

Seura ei haikaile uusien vahvistusten perään.

Kakkosen B-lohkossa pelaava Salon Palloilijat ja sen nigerialaisvahvistus Taye Taiwo ovat purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen. SalPa:n verkkosivujen mukaan purkaminen on tehty yhteisymmärryksessä ja 37-vuotias keskikenttäpelaaja palaa Italiaan lähiaikoina.

Taiwo on kertonut, ettei koe pystyvänsä auttamaan SalPa:aa niin paljon kuin isona satsauksena haluaisi. Tämän vuoksi osapuolet päättivät lähteä eri teille.

– Arvostan suuresti tällaista harvinaista ammattimiehen suorapuheisuutta, ja keskustelu käytiin todella hyvässä hengessä. Totesimme yhdessä, että aina asiat eivät mene niin kuin suunnitellaan ja se kuuluu niin elämään kuin jalkapalloon, SalPa:n taustayhtiön toimitusjohtaja Tero Karinti kommentoi seuran verkkosivuilla.

SalPa ei ole näillä näkymin hankkimassa korvaajaa Taiwolle. Päävalmentaja Tero Suonperä aikoo antaa ryhmän muille pelaajille näyttömahdollisuuden.

– Aina kun joku poistuu joukkueesta niin se avaa mahdollisuuden toisille pelaajille. Pekka Mattila pelasi VJS:aa vastaan hyvin vasempana pakkina ja lisäksi meillä on myös Ronias Yacoob palaamassa pelaavaan kokoonpanoon. Samoin myös nuorista junioreista Topi Sistonen kolkuttelee edustuksen portteja, Suonperä avaa suunnitelmiaan.

Lähes nelikymppisenäkin Taiwo oli megaluokan nimi Suomen kolmannelle sarjatasolle. Uransa huipulla hän pelasi ranskalaisessa Olympique Marseillessa usean kauden ajan. Taiwo pelasi myös mm. Queen's Park Rangersissa, Kiovan Dynamossa ja turkkilaisessa Bursasporissa. Ennen liittymistään Salon Palloilijoiden kokoonpanoon Taiwo pelasi Suomessa kahteen otteeseen. Hän tahkosi lähes sata Veikkausliigaottelua HJK:ssa ja RoPS:ssa kausilla 2015-16 sekä 2018-19.

Taiwolla on vyöllään myös yli 50 A-maaottelua Nigerian paidassa.

Yhtenä nousijasuosikkina mainitun SalPa:n kausi on alkanut yskähdellen. Kuuden ottelun jälkeen se on kuudentena B-lohkossa.

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia