PalloTV - Kakkosen runkosarjat päättyivät tänään
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
01.10.2022

Kakkosen runkosarjat päättyivät tänään

A-lohkon loppusarjaan jää jännitettävää. Kahdessa muussa lohkossa JJK Jyväskylä ja Salon Palloilijat ovat lähes varmoja nousijoita.

Kakkosen kolmen eri lohkon päätöskierrokset pelattiin tänään iltapäivällä. Suurimmalta osalta kausi on nyt päättynyt, mutta kunkin lohkon neljä parasta jatkavat vielä noususarjassa. Niissä pelataan yksinkertainen sarja eli kolme kierrosta, joiden päätteeksi voittaja nousee Ykköseen kaudeksi 2023. Noususarjat jatkuvat lohkossa saavutetuista pisteistä.

A-lohkossa riittää jännitettävää myös loppusarjaan. Neljästä joukkueesta kolme - järjestyksessään JIPPO, Käpylän Pallo ja Lahden Reipas - sijoittuivat kahden pisteen sisälle toisistaan. Tiiviin tilanteen takasi viimeiselle kierrokselle osunut kärkikamppailu JIPPO - KäPa, joka päättyi tasapeliin 1-1 (1-0) samalla, kun Reipas voitti KuPS Akatemian 3-0 (1-0). FC Kiffen hävisi oman ottelunsa, mutta kolmella lisäpisteelläkin se olisi ollut ulkona nousukamppailuista.

Suurinumeroisia tappioita kärsinyt ja heittopussiksi osoittautunut FC LaPa putosi Kolmoseen. Sille tekee seuraa kotkalainen Peli-Karhut, jonka kaksi kautta kestänyt taival Kakkosessa päättyi tältä erää.

B-lohkon nousijasuosikin paineet saanut SalPa voitti lopulta lohkon. SalPa:lla oli alkukaudesta vaikeuksia, mutta se piristyi syksyä kohti ja veti lopulta viiden pisteen suuruisen eron toiseksi tulleeseen FC Honka/Akatemiaan. Ilves-Kissat sijoittui kolmanneksi ja Klubi 04 raivasi itsensä voittajaksi noususarjan viivan tuntumassa olleesta tasaisesta tungoksesta. Tällä triolla ei ole kuitenkaan suuria mahdollisuuksia nousuun, ellei SalPa romahda totaalisesti.

B-lohkossa oli 13 joukkuetta, minkä vuoksi kolme seuraa sai matkalipun sarjaporrasta alemmaksi. Koviten sarjakausi kohteli Musan Salamaa, joka pelasi porilaisen jalkapalloilun lippulaivana Ykkösessä vielä viime kaudella. Vantaan Jalkapalloseura ja Kaarinan Pojat putosivat myös.

C-lohkon voittanut JJK Jyväskylä on lähimpänä nousua. Jyväskyläläisten kausi päättyi tappioon ja tasapeliin, mutta silti sen ero toiseksi tulleeseen Vaasan IFK:hon on seitsemän pistettä. JS Hercules nappasi lopulta lohkon kolmannen sijan voittamalla GBK:n 4-2 (1-1), vaikka oululaisjoukkue pelasi suurimman osan ottelusta vajaalla kentältäpoiston vuoksi. AC Oulun reservijoukkue OLS turvasi neljännen sijan, vaikka se hävisi OTP:lle 1-2 (1-0).

Kajaanin Hakan ja jyväskyläläisen Komeettojen visiitit C-lohkoon jäivät ranskalaisiksi.

Noususarjat alkavat jo viikon kuluttua. Nousijoiden nimet ovat selvillä viimeistään 22. lokakuuta.

Muita uutisia