PalloTV - KuPS lopettaa akatemiatoiminnan
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
24.11.2022

KuPS lopettaa akatemiatoiminnan

Seura luopuu sarjapaikoistaan miesten Kakkosessa ja naisten Ykkösessä.

Kuopion Palloseuran edustustoimintaa pyörittävä osakeyhtiö tiedotti eilen luopuvansa akatemiatoiminnastaan. Suurelle yleisölle luopuminen näkyy ennen kaikkea KuPS Akatemian nimien katoamisena miesten Kakkosesta ja naisten Ykkösestä, joiden sarjapaikoista kuopiolaisseura luopuu. Lakkauttamisen syyksi KuPS kertoo akatemiatoiminnan hyötyjen vähäisyyden kuluihin nähden.

Kuopion Palloseuran pelaajapolku tulee jatkossa koostumaan junioriorganisaation joukkueista vanhimpaan mahdolliseen ikäluokkaan eli pojissa P20:een ja tytöissä T18:aan saakka.

Se, miten aukko juniorisarjojen sekä Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan välillä täytetään, ei selviä tiedotteesta. Tällä hetkellä ei ole tietoa, aikooko KuPS solmia farmisopimuksia alemmissa sarjoissa pelaavien kanssa. Tietoa ei ole myös siitäkään, siirtyvätkö sarjapaikat sopimuksella jonkin toisen kuopiolaisen seuran haltuun vai jättääkö KuPS ne täydennysmenettelyn täytettäväksi.

Akatemiajoukkueiden sopimuspelaajat siirretään edustusjoukkueiden rinkeihin. Sopimuksen alaisille valmentajille osoitetaan uudet työtehtävät organisaation sisältä.

KuPS:n päätös on herättänyt kipakkaakin keskustelua mm. paikallisissa tiedotusvälineissä, yhteistyötahoissa ja sosiaalisessa mediassa. Junioritoimintaa pyörittävälle Kuopion Palloseura ry:lle luopuminen on tullut täytenä yllätyksenä Savon Sanomille annetun lausunnon perusteella.

KuPS:n akatemiajoukkueet pelasivat keltamustissa väreissä ensimmäistä kertaa viime kaudella. Miesten joukkue sijoittui yhdeksänneksi Kakkosen A-lohkossa. Naisten joukkue jäi kahden pisteen päähän Naisten Ykkösen ylemmästä loppusarjasta. Lopullinen sijoitus oli alemman loppusarjan kolmas, mikä tarkoittaa lopputaulukossa seitsemättä tilaa.

Nykyiset akatemiajoukkueet olivat aikaisemmin KuFu-98:n alaisuudessa. Osakeyhtiö vastasi miesten puolella usean vuoden ajan toiminnasta ja sen aiheuttamista kustannuksista.

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia