PalloTV - FC Jazz veti jokerikortin hihastaan
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
13.12.2022

FC Jazz veti jokerikortin hihastaan

Jalkapallovalmentajana melko kokematon italialainen urheilujuristi Andrea Sassarini ottaa ohjat käsiinsä.

Porilaisen FC Jazzin valmentajametsästys on päättynyt. Seura teki yllätysliikkeen ja palkkasi valmentajakseen italialaisen Andrea Sassarinin. Kansalaisuus ei sinänsä ole yllätys mutta miehen tausta on. Valmennuskokemusta italialaisella on todella vähän. Sen sijaan tietämystä pykälistä pitäisi olla enemmänkin, sillä mies toimi oman peliuransa jälkeen urheilujuristina.

Sassarinin edellinen pesti bulgarialaisen FC Tsarsko Selon valmentajana kesti kolme tappiollista ottelua. Hän ehti valmentaa seuraa vain tammikuun lopusta maaliskuun alkuun. Miehen vähäinen valmentajakokemus ei kuitenkaan FC Jazzin toiminnanjohtajaa Tommi Pikkaraista pelottanut.

– Andrea Sassarinin nimi nousi esille itselleni tutun agentin kautta heti etsintäprosessin alussa ja nimenomaan pelifilosofian kautta. Hänen pestinsä Bulgariassa oli päättynyt ja uutta työpaikkaa ei ollut vielä löytynyt. Yksityiskohtia piti käydä läpi melko pitkään, mutta lopulta valinta oli helppo, vaikka muitakin kiinnostavia vaihtoehtoja oli tarjolla yllättävän paljon, Pikkarainen kommentoi FC Jazzin verkkosivuilla.

Sassarinin mukaan hänen oma pelaajauransa vierähti Italian alasarjoissa. Ennen hyppäämistään valmentajaksi hän toimi urheilujuristina kymmenisen vuoden ajan.

– Ennen kuin aloitin valmentamisen olin kymmenen vuotta kokenut urheilujuristi. Tunsin kuitenkin, että polkuni on erilainen ja halusin kokea jotakin muuta. Olen ollut jalkapalloilija alemmilla tasoilla kaksikymmentä vuotta, ja jalkapallo on aina ollut intohimoni, Sassarini sanailee FC Jazzin verkkosivuilla.

Pikkaraisella oli asettaa pöydälle pelitapaan ja -identiteettiin liittyvät reunaehdot, jotka uuden valmentajan tuli ostaa. Tästä syystä Sassarini valikoitui päävalmentajaksi useiden ehdokkaiden joukosta.

– Haluamme tulevaisuudessa luoda vahvan identiteetin, joka on hyvin nykyaikainen, mutta samalla porilaiseen mentaliteettiin istuva. Puolustamisen tulee perustua aggressiiviseen ja aktiiviseen prässipeliin, sekä hyökkäämisen nopeaan eteenpäin pyrkivään kombinaatiopeliin ja vahvaan suunnanmuutospeliin.

Sassarini allekirjoittaa toiminnanjohtajan teesit omilla sanoillaan.

– Olen valmentaja, joka pitää hyökkäävästä jalkapallosta. Intensiteetin pitää olla pelaamisessa kunnossa ja pallon tulee olla keskiössä tekemisessä.

FC Jazz joutui metsästämään valmentajaa pitkään. Viime kauden lopussa kerrottiin edustusjoukkuetta kaksi vuotta vetäneen Jani Uotisen ja FC Jazzin teiden eroamisesta. Uuden valmentajan piti olla tiedossa jo marraskuun alussa, mutta tiedotustilaisuus peruttiin viime hetkellä.

– Kun ensimmäinen vaihtoehtomme valmentajaksi ei yllättäen mennytkään maaliin, niin jatkoimme rekrytointia ajan kanssa. Laajensimme samalla etsintää myös Suomen rajojen ulkopuolelle, josta ne mielenkiintoisimmat vaihtoehdot sitten löytyivätkin. Keskusteluja kävimme useamman ehdokkaan osalta, niin koti kuin ulkomaisten valmentajien osalta, Pikkarainen valaisee valmentajan rekrytointiprosessia FC Jazzin verkkosivuilla.

FC Jazz on harjoitellut jo marraskuun alusta lähtien. Seura on julkistamassa uusia pelaajasopimuksia ennen joulun tuloa. Ennestään tiedetään jo, että jatkajien joukossa on mm. Lyon Firmino, joka valittiin Kakkosen B-lohkon vuoden pelaajaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia