PalloTV - Kakkosen lohkot pelattu päätökseen

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
09.10.2023

Kakkosen lohkot pelattu päätökseen

Lohkojen voittajat JIPPO (A), EPS (B) ja AC Oulun reservijoukkueena toimiva OLS (C) sekä PK-35 (A) parhaana toiseksi sijoittuneena pelaavat välierät ja finaalin noususta Ykkösliigaan. JIPPO saa vastaansa OLS:n ja PK-35 kohtaa EPS:n.

Kakkosen kolme lohkoa pelattiin päätökseen viikonloppuna. Osalla joukkueista kausi jatkuu joko nousukarsinnoilla Ykkösliigaan tai uuteen, kolmanneksi sarjatasoksi putoavaan Ykköseen. Lohkojen jumbot ja kaksi vähiten pisteitä kerännyttä 11:ksi sijoittunutta putoavat Kolmoseen.

A-lohkon voitto ratkesi reilusti paremman maalieron turvin joensuulaisen JIPPO:n hyväksi. PK-35 kiri tasapisteisiin päätöskierroksella Lahden Reippaalle hävinneen JIPPO:n kanssa, mutta realistisia mahdollisuuksia ohitukseen PK-35:llä ei ollut.

Lohkovoiton lipeämisellä ei suuremmin ollut merkitystä, sillä PK-35 pääsee Ykkösliigan nousukarsintoihin parhaana kakkosena. Paikka varmistui voitolla HJK:n reservijoukkueesta Klubi 04:stä, jolle paikka oli myös tarjolla. Joukkueet kohtasivat viimeisessä ottelussa, jonka PK-35 voitti kotonaan maalein 2-0.

Klubi 04:n kaudessa oli ylimääräistä dramatiikkaa, sillä se menetti kolme sarjapistettä porvoolaiselle FC Futuralle pelikelvottoman pelaajan käyttämisen vuoksi.

FC Futuraa ylimääräiset pinnat eivät auttaneet, sillä se lähtee hakemaan vauhtia Kolmosesta heittopussiksi joutuneen TiPS:n kanssa. Futuran putoaminen ratkesi myös maalierolla. C-lohkossa pelannut JS Hercules keräsi yhtä monta pistettä, mutta sen maaliero oli -25 porvoolaisten -28:aa vastaan.

Päätöskierroksen erikoisin tulos kirjattiin Helsingin Jätkäsaaressa. PPJ voitti Tikkurilan Palloseuran maalikarkeloiksi äityneessä ottelussa 8-5 (6-3). Kotijoukkueen pelaajista Kelechi Anyamele teki hattutempun viimeistelemällä kaikki kolme maaliaan suoraan kulmapotkuista.

EPS voitti B-lohkon

Läntisestä B-lohkosta saadaan valtakunnallisiin sarjoihin uusi tuttavuus Espoon Palloseura. EPS on tunnettu juniorikasvattaja, mutta sen edustusjoukkuetta ei ole aiemmin nähty kovin korkeilla sarjatasoilla. EPS tarvitsi päätöskierroksella vähintään tasapelin, koska kolmen pisteen päässä vaanineella FC Jazzilla oli parempi maaliero.

EPS varmisti lohvoittonsa lyömällä Tampere Unitedin 5-2 (4-0). FC Jazz teki sen mitä pystyi ja kaatoi GrIFK:n maalein 4-2 (2-1).

B-lohkosta vauhdin hakuun joutuvat lähtemään espoolainen kulttiseura SexyPöxyt ja vielä viime kaudella Ykkösessä pelannut PIF.

Uusi reservijoukkue kansalliselle huipulle - OLS voitti C-lohkon

C-lohkon voittajaksi pelasi AC Oulun reservijoukkue, joka seuran käyttämässä viestinnässä kulkee nimellä AC Oulu/OLS mutta esiintyy sarjataulukossa pelkkänä OLS:na. Pohjoisimman lohkon voitto ratkesi myös maalierolla, kun AC Oulu/OLS jäi yllättäen maalittomaan tasapeliin Kuopion Elon vieraana. Piste pelasti Elon sarjapaikan.

FC Vaajakoski nousi AC Oulu/OLS:n kanssa tasapisteisiin, mutta 2-0 voitto TP-47:sta ei riittänyt kääntämään maalieroja seuran puolelle.

FF Jaron farmina toimivat JBK putoaa Kolmoseen.

Kausi jatkuu nousukarsinnoilla

Suomen Palloliiton sarjauudistuksen myötä osalla seuroista kausi jatkuu niin Ykkösliigan kuin Ykkösen nousukarsintojen parissa.

Lohkojen voittajat sekä paras kakkonen eli PK-35 pelaavat yksiosaiset välierät. Otteluparit on jo arvottu ja ne ovat JIPPO - OLS ja PK-35 - EPS. Välierien voittajat pelaavat kaksiosaisen finaalin, jonka voittaja saa paikan Ykkösliigasta. Finaalin ja välierien hävinneet puolestaan pelaavat ensi kaudella kolmannella sarjatasolla uudessa Ykkösessä.

Lohkoissa toiseksi sijoittuneiden toiseksi paras nousee ilman otteluita Ykköseen. Paikka lohkesi FC Jazzille kuusi maalia paremman maalieron turvin. FC Vaajakosken kohtalona on joutua Ykkösen nousukarsintaan, johon sen lisäksi osallistuvat lohkojen 3. - 5. sijoittuneet joukkueet. Näistä muodostetaan viisi kaksiosaista otteluparia, joiden voittajat nousevat uuteen Ykköseen.

Ykkösen nousukarsinnan otteluparit ovat FC Vaajakoski - PKKU, Klubi 04 - Tampere United, Ilves-Kissat - VIFK, RoPS - Reipas ja Atlantis FC - KuPS Akatemia.

Muita uutisia